Howdo Creative Direction is een

fris designbureau & grafischbureau

dat via socialmedia b2b probeert te ondersteunen in marketing strategie en artdirection door middel van een boek, briefpapier of brochure

Enexis Groep

Met bijna 5000 werknemers werkt Enexis Groep elke dag weer aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van energienetten en de toekomst van onze energie. Enexis Groep stimuleert, coördineert, faciliteert en financiert initiatieven, samenwerkingsverbanden, innovatieve kracht en kennis om een duurzame energievoorziening vaart te geven.

Als vaste partner werkt HOWDO nauw samen met Enexis Groep om zo tot de meest creatieve en toepasselijke oplossingen te komen voor diverse vraagstukken. Dit is meestal gericht op interne communicatie waarbij je kunt denken aan: drukwerk, online uitingen, narrow casting en uitgebreide campagnes.

Templates

HOWDO ontwikkelde diverse templates die de communicatieafdeling van Enexis Groep zelf door kan zetten. Ook ondersteunt HOWDO regelmatig in de vorm van beeldredactie en fotografie. Zo wordt de huisstijl optimaal bewaakt maar heeft de klant zelf de vrijheid om de templates heel eenvoudig aan te passen en in te zetten.

Social media

HOWDO wordt regelmatig ingeschakeld als vaste partner van Enexis Groep om content en conceptuele vormgeving te genereren voor haar social media kanalen. Met als eindresultaat een herkenbare social media communicatie die consistent is in de merkbeleving die Enexis Groep naar de verschillende doelgroepen uit wil stralen.

Enexis Huis

Met het oog op verduurzaming is Enexis Huis in het leven geroepen. Hier kunnen mensen kennismaken met de vele mogelijkheden van duurzame energie en een slim energienet. In deze huizen wordt energie tastbaar gemaakt en worden de meest innovatieve technieken begrijpelijk gepresenteerd.

HOWDO heeft diverse uitingen ontwikkeld voor Enexis Huis. Zo hebben we het Enexis Huis in Limburg gefotografeerd en diverse digitale- en printuitingen ontworpen.

Interne Campagnes

Jouw kennis is geld waard
Een van de interne campagnes waar Enexis Groep HOWDO voor heeft benaderd is de wervingscampagne. Het doel hiervan was om eigen personeel te triggeren om nieuwe, jonge collega’s te enthousiasmeren.

HOWDO bedacht hiervoor de campagne: ‘Jouw kennis is geld waard’. Het woord kennis heeft in deze een dubbele betekenis. Enerzijds de kennis die ze van Enexis Groep en de werkzaamheden hebben, anderzijds de kennis uit hun kenniskring. De campagne is in alle denkbare manieren uitgewerkt en was een groot succes!

HSE Campagne

Een andere campagne die HOWDO onlangs heeft bedacht is de HSE campagne. Deze campagne was gericht op het bewaken van de veiligheid van de vakmensen van Enexis Groep. Hiervoor ontwikkelde HOWDO een reeks aan posters die herkenbare situaties schetsen en de werknemers attenderen op hun veiligheid. HOWDO was verantwoordelijk voor zowel de fotografie als vormgeving.