Howdo Creative Direction is een

fris designbureau & grafischbureau

dat via socialmedia b2b probeert te ondersteunen in marketing strategie en artdirection door middel van een boek, briefpapier of brochure

Enexis Netbeheer

Enexis Netbeheer (onderdeel van Enexis Groep) brengt elektriciteit en gas bij klanten in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Ze zorgen voor de aanleg, het onderhoud, de ontwikkeling en het beheer van het elektriciteits- en gasnetwerk.

HOWDO wordt als vaste partner van Enexis Netbeheer regelmatig ingeschakeld voor het design van diverse uitingen. Denk hierbij aan vormgeving, social media formats, video’s, infographics maar ook aan fotografie en het ontwerpen van iconen.

Social media

Ook wordt HOWDO regelmatig ingeschakeld als vaste partner van Enexis Netbeheer om content en conceptuele vormgeving te genereren voor haar social media kanalen. Met als eindresultaat een herkenbare social media communicatie die consistent is in de merkbeleving die Enexis Netbeheer naar de verschillende doelgroepen uit wil stralen.

Strategie

HOWDO heeft samen met Enexis Netbeheer een uitgebalanceerde social media strategie ontwikkeld waarmee ingespeeld kan worden op alle corporate thema’s en actualiteiten.

Thema’s

HOWDO heeft de verschillende corporate thema’s van Enexis Netbeheer: Betrouwbaar, Betaalbaar, Klantgericht en Duurzaam geïmplementeerd in de strategie en visuele uitwerking van de templates.

Content

HOWDO heeft richtlijnen voor de medewerkers van Enexis Netbeheer ontwikkeld waaraan de content van de social media posts moet voldoen. Naast richtlijnen over onderwerpen, taalgebruik e.d. is er ook een contentkalender ontwikkeld.

Templates

HOWDO heeft op basis van de social- strategie, thema’s en content een aantal templates ontwikkeld die communicatiemedewerkers van Enexis Netbeheer in kunnen zetten op social media.

Corporate film

HOWDO heeft voor Enexis Netbeheer een aansprekende corporate film gemaakt. De opdracht was om een korte en boeiende bedrijfsfilm te maken met alle (strategische) pijlers van Enexis Netbeheer daarin verwerkt.

HOWDO heeft door middel van een pakkend script en storytelling alle pijlers aan bod laten komen en met behulp van split scènes en –screens dynamiek in de film aangebracht die de aandacht van de kijker vasthoudt.