Moviezone logo blok

Moviezone Rebranding

EYE Filmmuseum Amsterdam

EYE, het nieuwe filmmuseum, is aanjager en ambassadeur van filmcultuur in Nederland. Moviezone is het jongerenplatform van EYE film Instituut Nederland. MovieZone is de plek waar alles om film draait. Je vindt er de beste films, boeiende achtergrondinformatie en tips & trucs uit de praktijk. Op de MovieZone-site vind je een schat aan informatie, maar MovieZone kom je ook offline tegen. In de bioscoop bijvoorbeeld, op allerlei filmfestivals in het hele land, bij een schoolvoorstelling of op het MovieZone-hoofdkwartier: tijdens MovieZone Presents in EYE, het filmmuseum in Amsterdam.

Lancerings Campagne

Na een bureau-oriëntatie heeft EYE Film Instituut Nederland HOWDO gevraagd de strategische campagne rondom de herpositionering en lancering van het jongerenmerk en educatieve platform ‘MovieZone’ te ontwikkelen en te ontwerpen. HOWDO heeft daarvoor advies geformuleerd ten aanzien van de te ontwikkelen middelen en in te zetten media voor dit jongeren participatie project. Verder heeft HOWDO de nieuwe identiteit en alle on- en offline middelen ontwikkeld voor op verschillende media.

HOWDO als dedicated partner

Na de succesvolle lancering van deze campagne is HOWDO aangebleven als ‘dedicated’ partner van MovieZone. HOWDO heeft eerst de nieuwe corporate identity vastgelegd in een praktisch huisstijl handboek en daarna gezorgd voor een consistente doorontwikkeling van het merk in verschillende on- en offline middelen.

Onderwijs

EYE is bijzonder actief op het gebied van educatie. De afdeling werkt nauw samen met het onderwijs, de filmsector en de bibliotheken om de mediawijsheid van jongeren te stimuleren. MovieZone en Klassefilm zijn een paar van EYE’s langlopende educatieprojecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. HOWDO ontwikkelde in samenwerking met de afdeling educatie verschillende lesmaterialen en docentenhandleidingen.

Online platform

moviezone.nl

Moviezone.nl is de plek om alles te weten te komen over film. MovieZone biedt docenten content in (bewegend) beeld en tekst bij de lessen over film op school (film kijken, maken en analyseren) en geeft film zo een plek in het onderwijs. Verder is MovieZone is het filmmerk voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. MovieZone bestaat uit een digitale leeromgeving waar alle informatie over film te vinden is en waar jonge filmliefhebbers met elkaar in contact kunnen komen. Al het aanbod voor 12-18 jarigen wordt op de website overzichtelijk gepresenteerd. Op de site promoot MovieZone actuele filmtitels die extra onder de aandacht gebracht worden van jongeren door middel van recensies van de MovieZone reporters, win-acties en handige filminfo op de filmpagina’s. Vertoners kunnen gebruik maken van de content op de site en de filmpromotie om meer jongeren te interesseren voor hun aanbod.

Max & Billy's Drill Machine Girl

Ook heeft HOWDO de campagne (middelen) rondom de online serie ‘Max en Billy’s drill machine girl’ verzorgd. Een interactieve serie over vriendschap, verliefdheid, jezelf durven zijn, maar vooral over… film! #MBDMG. De serie van 10 afleveringen was ook op Veronica te bekijken.